luni, 29 aprilie 2024

Un celebru jurnalist vine cu noi dezvăluiri despre cum manipulează Recorder: ‘SĂ VĂ FIE RUȘINE’

Publicat:

AUTOR: Redacția

MARIAN GODINĂ ARE DREPTATE, NU RECORDER

Mă uit cu jenă, nu neapărat cu stupoare, la modul în care colegi jurnaliști, care știu exact ce înseamnă o anchetă de presă, fie tac, fie chiar îi susțin pe cei de la Recorder, dintr-un spirit de solidaritate prost înțeles.

Solidaritatea în rele nu există, aia se numește complicitate!

“Cazul polițistului Filimon” este o manipulare ca la carte , începând de la construcția personajului, până la modul în care jurnaliștii Recorder au condus dialogurile cu toți cei apelați din Poliție.

Să le fie rușine lui Delcea si Voinea, mai ales pentru faptul că sunt jurnaliști buni, ceea ce abia de ieri înainte, după răspunsul lor fluviu, începe să fie cu adevărat grav. Pentru că de ieri au devenit ticaloși. În loc să admită că au fost superficiali sau că s-au lăsat manipulați de Filimon, manipulează și mint în continuare chiar ei, conștienți fiind că, jurnalistic vorbind, sunt total descoperiți în cazul de față.

Până și un student la jurnalism știe că dintr-o anchetă NU E VOIE să lipsească actorii principali și nici opiniile contradictorii asupra cauzelor. În ancheta Recorder aceste elemente efectiv NU EXISTĂ! Zero, nada, niente, daună totală presei!

“Vom continua să expunem abuzurile din instituțiile statului, indiferent de atacurile care vor urma”, scriu Delcea și Voinea, jucând abill cartea victimei.

Realitatea este că exact așa a debutat cazul, cu un ABUZ din partea unui angajat al unei instituții de forță a statului, împotriva unui cetățean simplu.

Polițistul Filimon a SCUIPAT, repetat, o femeie, într-o parcare, aspect menționat în declarații de 2 martori. Femeia era însoțită de fiica ei minoră, care devenea astfel martorul cu numărul trei, însă Recoder a trecut ABUZUL la “și altele”, iar pe martori nu i-a menționat DELOC.

De ce așa!? Simplu. Pentru că efectiv nu prea mai exista caz.

În condițiile de față, era vorba despre o instituție a statului, adică un polițist, care a comis un ABUZ și care vrea să scape bazma curată, jucând și el, la rândul lui, cartea victimei. Un abuzator nu mai prezenta credibilitate, deci tot ce urma să prezinte Recorder ar fi fost luat cu sare de către public. E ca și când un preot pedofil ar fi fost vârf de lance în expunerea abuzurilor la care sunt expuși copiii în cadrul unei biserici.

Eh!? Cum este acum? Ar mai fi putut construi Recoreder un caz!? Ar mai fi fost jurnaliștii credibili!?

“Cu privire la accesarea ilegală a datelor personale, nici măcar inspectorul-șef Haniș nu a avut curajul să spună că e normal ca o persoană să intre în sediul Poliției și în șapte minute să-i fie dezvăluite datele persoanei pe care o caută.”

MINCIUNĂ SFRUNTATĂ

Femeia le-a spus chiar ea numele polițistului care a agresat-o, plus numărul mașinii, deci căutarea în baza de date a fost doar un reflex al polițistului care preluase cazul.

Iar episodul a fost extrem de simplu. Martorii care au asistat la scenă erau vecini. “Îl știm, doamnă, e polițist, îl cheamă Filimon și stă la etaju 2”, ceva de genul acesta a fost, din ce relatează Godinăl Realizați stupoarea și frustrarea femeii, care mai era însoțită și de copil!?

Tot ce a urmat este absolut UMAN. Femeia a înțeles cu adevărat gravitatea situației, așa că și-a sunat soțul, comunicându-i datele. Soțul a sunat un cunoscut din Poliție, interesându-se de acest Filimon. Polițistul în cauză i-a furnizat numărul lui de telefon.

Asta poate fi în cel mai rău caz imoral, nu ilegal. Soțul mai departe a făcut două lucruri firești.

1. Și-a sfatuit sotia să continue drumul înspre Poliție, pentru a depune plângere.
2. A sunat bădăranul care îi agresase soția și îi traumatizase fiica.

NICI O VORBĂ ÎN ACEST SENS ÎN REPORTAJUL RECORDER

Recorder a creat un SFÂNT din Filimon și a făcut un MONSTRU dintr-un om de afaceri, care mai îndeplinea și calitățile de SOȚ și TATĂ. Un monstru real nu ar fi procedat așa, nu ar fi implicat poliția, ci ar fi oferit 5000 € unor rakeți, care ar fi rezolvat lucrurile altfel. Aveau toate informațiile necesare de de la vecinii scuipătorului cu grad în Poliție.

Mai mult decâ atât, ca să înțelegeți cât de rău stă în ghete Recorder, chiar unul dintre semnatarii “anchetei”, domnul Mihai Voinea, l-a sunat pe Marian Godină, în încercarea de a-l “convinge”, cel mai probabil, să nu publice ce anunțase că urma să publice pe Facebook. “Am vrut să îi înțeleg argumentele”, este explicația oficială a jurnalistului, însă eu îndrăznesc alta: Jurnalistul era panicat de faptul că, foarte posibil, chiar ei l-au sfătuit pe polițistul Filimon să (omită) ascundă lucruri, pentru a nu lăsa adevărul să strice o poveste frumoasă.

Recorder a folosit cu abilitate doar ce îi ajuta să speculeze neîncrederea și adversitatea opiniei publice față de o instituție a statului: Poliția.

Mai departe, în ancheta Recorder, Delcea și Voinea, folosesc cu aceeași abilitate tot ce le-a furnizat Filimon și putea fi folosit în formularea CONCLUZIEI pe care urma să o tragă publicul.

Delcea și Voinea conduc dialogurile cu polițiștii apelați în exact aceeași manieră: jurnaliștii decupează și apoi prezintă frânturi din conversații care îi ajută în luptă.

Să omiți, să scoți, să tai la montaj, să ascunzi informații cheie dintr-un caz, precizând că nu le-ai considerat RELEVANTE pentru public, se numește manipulare. Jurnaliștii nu au lăsat oamenii să vadă tot tabloul, ci au pictat unul chiar ei.

Și evident că publicul a căzut în capcană.

În mizeria aia de anchetă, D&V nu doar că i-au permis lui Filimon să rostogolească cu nonșalanță minciuni, dar au mințit chiar domniile lor.

Mă refer la inducerea ideii că instituția în care lucra Filimon a încercat să-l decredibilizeze, forțându-l să treacă printr-un test psihologic.

Adevărul a fost prezentat chiar de Marian Godină, care a dezvăluit că testul acela psihologic este unul normal și chiar obligatoriu pentru toți angajații din Poliție.

Și cum karma lovește când te aștepți mai puțin, fix după menționarea acestei manipulări cu psihologia atentând la un om stabil psihic, polițistul Filimon, ditamai bărbatul, un munte de om, probabil, fost lucrător sub acoperite în cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate, om care deține și armă, începe să PLÂNGĂ în fața camerei, cerând la mămica. Absolut ULUITOARE scena!

A stors lacrimi de la publicul țintă Recorder, însă altora le-a aprins încă un beculeț.

La finalul anchetei, aveam acum în față un polițist care a agresat o femeie, de față cu fiica ei minoră, un polițist care minte, care manipulează și care pare instabil psihic.

NU AȘA SE FACE O ANCHETĂ DE PRESĂ ONESTĂ

Recorder a amestecat lucruri adevărate și puternic întipărite în conștiințele oamenilor, cu minciuni, manipulări și falsuri. Cârdășia notorie în România a unor oameni în funcții cu potentați ai zilei a fost mixată cu varianta polițistului victimă Filimon, rezultând un mare FAKE jurnalistic, menit să aducă audiență, trafic și Like-uri.

Marian Godină a expus toate acestea.

Am sperat că jurnaliștii vor recunoaște subțirimea anchetei, eroarea de a se lăsa manipulați de Filimon și ca atare își vor prezenta chiar scuzele către public.

Însă jurnaliștii Recorder au continuat cu manipularea, cu minciunile, cu ironiile și cu dezinformarea. Jurnaliștii au devenit agresivi, victimizându-se chiar in timp ce il transformă pe Godină într-o țintă, fară pic de scrupule. Omul ăsta este acum înjurat, acuzat și chiar amenințat de mii de oameni pe propria-i pagină de Facebook.

MARIAN GODINĂ ÎNSĂ NU E SINGUR

Jurnalismul poate deveni foarte ușor o armă, care mânuită iresponsabil face negreșit victime.

Sper din tot sufletul ca jurnaliști care știu ce înseamnă o anchetă de presă să înceapă să vorbească.

Sper, de asemenea, ca toți cei pe care Marian i-a ajutat să-și sporească notorietatea în online, să înceapă să îl apere.

Voinea și Delcea, cu o întreagă redacție în spate, ajutați de relațiile pe care le au în presă, martelează un om care pur și simplu a ales să nu tacă, asumându-și toate riscurile ce decurg de aici.

Din partea mea are tot respectul.

Responsabilitatea cetățeanului Marian Godină este aproape de zero, a jurnaliștilor însă era (este) imensă.

SĂ VĂ FIE RUȘINE, RECORDER!
Voi ați dat cu piciorul la tot ce ați făcut bun până acum, nu Marian Godină!

Și tocmai pentru că vă apreciam valoarea și munca, nu vă iert nici eu!

 

Postare preluată de pe contul de Facebook al lui Daniel Șendre, jurnalist

Ultimele Articole

Un celebru avocat îl dă în vileag pe Dacian Cioloș: ‘Afirmă că avortul este o formă de îngrijire medicală. Nu este! Ne-a terfelit valorile...

Într-o ieremiadă agresiva recent postată, dl Cioloș atacă mișcarea pro-viață și pro-familie din România...

Un membru al Academiei Române dă cărțile pe față: Occidentalii nu vor apăra România, dacă ne atacă Rusia

CU PRIVIRE LA PERICOLELE RĂZBOIULUI ȘI STAREA NAȚIUNII ROMÂNE. În cercetările pe care le-am...

Cum a păcălit Universitatea din București zeci de mii de oameni

De 1 aprilie, Universitatea din București a postat un mesaj prin care a reușit...

Marele adversar al lui Vasile Bănescu de la Academia Română se bucură pe mutarea Patriarhului Daniel: I-a pus paznic lui Bănescu

O evoluție notabilă în BOR. Ziarul Lumina notează că la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh...

Articole similare

Un celebru avocat îl dă în vileag pe Dacian Cioloș: ‘Afirmă că avortul este o formă de îngrijire medicală. Nu este! Ne-a terfelit valorile...

Într-o ieremiadă agresiva recent postată, dl Cioloș atacă mișcarea pro-viață și pro-familie din România...

Un membru al Academiei Române dă cărțile pe față: Occidentalii nu vor apăra România, dacă ne atacă Rusia

CU PRIVIRE LA PERICOLELE RĂZBOIULUI ȘI STAREA NAȚIUNII ROMÂNE. În cercetările pe care le-am...

Cum a păcălit Universitatea din București zeci de mii de oameni

De 1 aprilie, Universitatea din București a postat un mesaj prin care a reușit...

Stiripesurse.ro

Loading RSS Feed

Bugetul.ro

Loading RSS Feed

Exquis.ro

Loading RSS Feed

Blacknews.ro

Loading RSS Feed

Sportbull.ro

Loading RSS Feed