duminică, 28 aprilie 2024

Un controversat istoric, cercetător la CNSAS, aruncă în aer cazul Ursu: ‘Isteria nu înlocuiește istoria. Nici filmele nu țin loc de sentința’

Publicat:

AUTOR: Redacția

Sigur că vi se pare nedrept. Sigur. Dar plătiți indolența sa știți. Indolența, incompetenta, fusareala. Platiti lipsa de studiu, lipsa de munca , plătiți specialiștii și avocații prosti pe care i-ati avut, plătiți sursele voastre de referință proaste, plătiți lipsa oricărei strategii în afara de „hai sa adunam hârtii, că sigur impresionăm” (iaca ghinion , nu) istoria postdecembristă scrisa de foștii propagandisi PCR convertiți in mari luptători anticomuniști. Platiti citatele din baladele Luciei Hossu și invențiile lui Oprea. Plătiți citarile din documente care nu au existat vreodată inventate de tot felul de așa-zisi istorici. Plătiți cifre scoase din burta sau citite greșit. Platiti vanitatea de a va considera istorici când nu sunteți.
Platiti hiperbolele și metaforele care în scrierile unor intelectuali și istorici au ținut loc de argumente factuale și documente. Platiti arta declamării anticomunismului pentru scopuri de propășire personala. Plătiți zeci și zeci de scrieri pe lângă subiect. Platiti impostorii care pozează în istorici ai comunismului.
Platiti minciuna originară pe care s-a construit România de astăzi, și anume că s-au opus multi comunismului, când în realitate asta s-a întâmplat destul de palid. Platiti minciuna marilor dizidenți comuniști de după căderea comunismului. Platiti ignoranta celor care nu au fost interesați să intre în arhive și să cerceteze, ci și-au format niste pareri greșite și au rămas cu ele. Platiti fanfaronada lipsită de conținut a unor figuri publice, care au asumat ipocrit tema anticomunismului si nu au făcut decât să eșueze in demers după demers, in aplauzele publicului care habar nu are. Plătiți că nu ați stat niciodată să urmăriți cum se termină marile teme anunțate cu emfaza. Va spun eu. In perete. Dar voi nu săriti de obiecei decât să lăudați începutul. Când se fâsâie lamentabil toți se fac că au altă treabă.
Platiti suficienta intelectuala și prostia crasă pe care au avut-o cei care au scris „urmărirea informativa a întregii populații” in rechizitoriu că sa justifice in capul lor caracaterul sistematic și apoi doua rânduri mai jos au spus că în 1989 erau 100.000 de dosare de urmărire. Au ras judecătorii de ei în motivare. Cititi. Asta nu am văzut în articolele din presa zilele astea. Oare de ce?
Deci atenție, judecătorii de la IICCJ au făcut mișto (efectiv asta au făcut) in motivarea scrisă de procuror și de avocatii acuzarii. In scris.Eu m-aș fi ascuns sub pat după așa isprava, nu as fi umblat pe la televizor sa arunc cu acuzații pe altii.
Cum sa urmărești intreaga populatie activa? Bai. Erau 22 de milioane, activi sa zicem 15. Pai nu exista așa ceva decât în fantezie.
De ce ai scris asta într-un document oficial? Te trezești la televizor unde poți spune ce aberatij vrei? Uite că nu ești la televizor. Normal că judecătorii au taxat asta. Și nu nu din cauza că sunt securisti, ci din cauza că sunt normali la cap. Ai scris o porcărie te-au taxat. E simplu nene, nu e SRI in spate, nici Secu. Că tu cu mânuta ta ai scris prostia asta. Ți-au pus securistii stiloul in mana ? Eu daca eram procuror în dosarul asta nu mai ieșeam din casă după așa porcărie. După așa prostie neprovocata. Și unde erau specialiștii aia extraordinar de buni și experți în comunism sa fi spus: domnule nu vezi ce ai scris acolo, ne facem de râs. Nu erau pentru că nu mai sunt acolo de ceva ani. Au fost înlocuiți de niste impostori, gata să agite faldurile isteriei. Știți de ce ? Pentru că aia nu dau doi bani și zic că e foarte bine orice aberatie. Pentru un post viitor ceva. Dovada. Doar că isteria nu înlocuiește istoria. Nici filmele nu țin loc de sentinta.
Platim multe și noi după asta, plătim indolența unui stat care nu a considerat că instituțiile sale ar trebui sa fie educate in spete care țin de istoria recentă. Exista o singura instituție în România care a simțit nevoia asta. SRI. In rest toți au considerat că sunt prea deștepți sa învețe despre Securitate și Totalitarism. Aveți rezultatul. Nu uitați să mă înjurați că am mers să predau despre Securitate la Academia SRI. Sigur asta așteptati că de aia m-ați tot frecat zilele astea că vreți să auziți ce părere am.
Am o părere proasta asta am, fata de tot ce am văzut scris și vorbit zilele astea. Poftim. Mulțumiți? Am o părere proasta și un sentiment de dezgust.
Voi intelectualii aia buni va puteti mandri in schimb cu rezultatele celor 30 de ani de alergat după himere. Va felicit, savurați rezultatul incompetenței, vanitatii și impotenței voastre. Poate daca predam cursuri despre Securitate la IICCJ nu se ajungea aici.Dar cu siguranță că v-ați fi opus dramatic și la asta nu? Huo , Hodor e securist , știm noi. In vremea asta, spre informarea voastra revista „Vitralii” a foștilor securiști se găsește la standul de cărți de la IICCJ. Securistii au înțeles ce înseamnă influența, nu s-au proțăpit la Victoriei sa urle „Huo Justiția! „daca nu le-a plăcut cine e atestat. Nu nene. Ei sunt prea smart pentru voi. Ei au picurat influenta acolo unde trebuie cu un articol azi, cu unul mâine. In timp ce voi scrieți pentru zece oameni care va citesc și aia scriu și ei să îi cititi voi. Dar voi nu știți din astea că nu aveți voi timp între două trenuri deraiate și un azil de bătrâni.
Puteți să tipati până nu mai puteți și să scrieți o mie de articole indignate.
Nu judecătorii sunt vinovați.
Dar aveți totuși dreptate. Securitatea v-a învins. Dar nu pentru că a fost puternica. Pentru că a fost logica, pentru că nu a hiperbolizat minciuni de dragul audienței.Pentru că nu au scris că au fost milioane de victime și când a fost vorba să aducă documentul nu l-au mai gasit. Pentru că nu au spus că au fost 12 000 de minori recrutati și o să vedem noi mare proces, iar după trei ani am zis „Ei am făcut și noi un dosar asa sa fie „.
Securiștii v-au învins pentru că că au fost logici, concreți, deștepți, branșați la realitate. V-au bătut pe probe, pe fapte. Pe faptul că nu ați fost in stare să produceți probe. Degeaba va excitați și căutați vinovați la Securitate, la SRi și la extratereștri. Adevărații vinovați că s-a ajuns la asta sunteți chiar voi. Uitati-va la voi mai întâi și apoi mai vorbiți.
Și nu mai tot spuneți că ne-a învins Securitatea pe toți. Nu mai incercati sa puneți esecul generatiei voastre pe umerii noștri sau ai celor tineri.
Pe noi nu ne-a învins și nu o să ne învingă nicio Securitate niciodată. Pentru că suntem atenți, pentru că citim inainte sa vorbim, pentru că suntem deștepți și nu ne petrecem timpul luptând cu bazaconiile și bubulii din cap, pentru că lucrăm cu grijă și pas cu pas, pentru că nu ne interesează statuile și elogiile, pentru că noi suntem aia autentici. Iar cei tineri fug de voi. Sa știți asta. Nu că nu sunt interesați, ci pentru că simt că nu sunteți ok. Că sunteți bolnavi.Nu o să îi influențați niciodată și e bine că e așa.
Înțeleg. Așa este. Pe voi v-a învins Securitatea. Dar va învinsese deja dinainte de 1989. Acum doar v-a scris motivarea și v-a lipit-o pe frunte. Adică motivul pentru care v-a învins.
Enjoy. Este bilanțul vostru. Felicitări.

 

Postare preluată de pe contul de Facebook al lui Mădălin Hodor, istoric

Ultimele Articole

Un celebru avocat îl dă în vileag pe Dacian Cioloș: ‘Afirmă că avortul este o formă de îngrijire medicală. Nu este! Ne-a terfelit valorile...

Într-o ieremiadă agresiva recent postată, dl Cioloș atacă mișcarea pro-viață și pro-familie din România...

Un membru al Academiei Române dă cărțile pe față: Occidentalii nu vor apăra România, dacă ne atacă Rusia

CU PRIVIRE LA PERICOLELE RĂZBOIULUI ȘI STAREA NAȚIUNII ROMÂNE. În cercetările pe care le-am...

Cum a păcălit Universitatea din București zeci de mii de oameni

De 1 aprilie, Universitatea din București a postat un mesaj prin care a reușit...

Marele adversar al lui Vasile Bănescu de la Academia Română se bucură pe mutarea Patriarhului Daniel: I-a pus paznic lui Bănescu

O evoluție notabilă în BOR. Ziarul Lumina notează că la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh...

Articole similare

Un celebru avocat îl dă în vileag pe Dacian Cioloș: ‘Afirmă că avortul este o formă de îngrijire medicală. Nu este! Ne-a terfelit valorile...

Într-o ieremiadă agresiva recent postată, dl Cioloș atacă mișcarea pro-viață și pro-familie din România...

Un membru al Academiei Române dă cărțile pe față: Occidentalii nu vor apăra România, dacă ne atacă Rusia

CU PRIVIRE LA PERICOLELE RĂZBOIULUI ȘI STAREA NAȚIUNII ROMÂNE. În cercetările pe care le-am...

Cum a păcălit Universitatea din București zeci de mii de oameni

De 1 aprilie, Universitatea din București a postat un mesaj prin care a reușit...

Stiripesurse.ro

Loading RSS Feed

Bugetul.ro

Loading RSS Feed

Exquis.ro

Loading RSS Feed

Blacknews.ro

Loading RSS Feed

Sportbull.ro

Loading RSS Feed